Mannen van 1982

Leuvense traditie

Festival der Jaartallen

Jan Heremans

¬ Aanpassingen logo
¬ Polo’s produceren

Mannen van 1982

Na een wachttijd van vijf maanden was het vrijdagavond 27 augustus 2021 eindelijk zover: in de Gotische raadszaal van het Leuvense stadhuis werd het 144e Jaartal, de Mannen van 1982, gesticht.
Traditioneel worden 39-jarige Leuvenaars opgeroepen om zich eind maart te verenigen en zo een nieuwe schakel aan de lange ketting van het Leuvense jaartallenleven toe te voegen. De inmiddels bekende redenen staken daar dit jaar een stokje voor.

Om diezelfde redenen werd vorig jaar het 143e jaartal, de Mannen van 1981, digitaal gesticht. Zij zorgden voor een primeur, want dit gebeurde voor de eerste keer in een lange geschiedenis op die manier.

Maar 2021 is geen 2020, daarom beslisten de peters van de toekomstige Mannen van 1982, de Mannen van 1972, om te wachten op een gunstig moment om dit “live” te doen. Net op tijd, want zo kunnen onze jongste Mannen al deelnemen aan het Festival der Jaartallen, dat dit jaar plaatsvindt op 4, 8 en 12 september.

Vrijdagavond daagden 36 mannen op om voor de eerste keer te proeven van de traditie, een twintigtal meer lieten ook weten geïnteresseerd te zijn. De mannen werden geïntroduceerd door de Verbondsvoorzitter, een delegatie van de Mannen van 1972, 1962 en 1952, schepen Denise Vandevoort en een verbondsafgevaardigde die helpt bij hun eerste stappen. De eerste bijeenkomst was alvast een succes en een aantal mannen verklaarden zich onmiddellijk bereid om hun schouders onder hun nieuwste jaartal te zetten.

Mannen die niet aanwezig konden zijn moeten niet wanhopen, zij kunnen nog altijd een mailtje sturen naar mannenvan1982@gmail.com. Ze zullen dan op de hoogte gehouden worden en krijgen alle nodige informatie doorgestuurd.

Boegbeeld Jan Heremans, het gezicht van het gratis festival Leive Vloms dat jaarlijks plaatsvindt op de oude markt te Leuven werd onlangs voorzitter. Leive Vloms is een festival dat in samenwerking met het Nationaal MS Center Melsbroek geld inzamelt voor het onderzoek naar de zenuwziekte MS (multiple sclerose).

Bricolarts - Title - Contact